4.6.2014

Nahkapohjaiset kengät

Kuinka nahkapohjaisia kenkiä pitäisi hoitaa? Tiedän, että ne pitäisi käyttää suutarilla ja laittaa kumipohjat, mutta toisaalta tuntuu siltä että en tahtoisi niitä laitattaa. Sadesäällä pyrin käyttämään muita kenkiä. 
Viikonloppuna katsahdin Repettojen pohjia ja kieltämättä ne ovat aika kauhean näköiset. Todennäköisesti nämä on pinnoitettava. Otin pari askelta kostealla nurmikolla. Ihan järkyn näköiset. 
Miten te hoidatte nahkapohjaisia kenkiä? Arki on palannut tännekin, palasin töihin sairauslomalta. Käsi on edelleen kipeä ja sitä kihelmöi ihan hirveästi. Aivan kauhea kutina. Tulehdusta ei ole, en tiedä sitten rupeaako hermot palautumaan vai mikä aiheuttaa kihelmöinnin, mutta tekisi mieli kynsiä oikein kunnolla sitä. Jätän kuitenkin väliin. 

Kesäkukkia on tullut jo muutama hankittua, mutta melkein onnistuin jo pari tappamaankin. Hups...9 kommenttia:

 1. Hoitoon voisi kokeilla samaa konstia, jolla motskarivehkeet ja satulat parkitaan valjasrasvalla. Olen kirjoittanut postauksen siitä kuinka "kaksoisrasvaus" tehdään, löytyy täältä http://paumaunparhaat.blogspot.fi/2013/11/vinkki-nahan-hoitoon-vettahylkiva-pinta.html. Tietysti ne kumipohjat...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, tuota täytyykin kokeilla.

   Poista
 2. Mulla ei ole antaa vinkkejä, mutta odotan innolla jos jollain olisi - omatkin nahkapohjaiset kauheassa kunnossa.

  Tsemppiä harmilliseen käsivaivaan, toivotaan että pian helpottaisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, käden tilanne alkaa olla parempi.

   Poista
 3. Samaa ongelmaa olen pohtinut, enkä valitettavasti ole löytänyt muita hyväksi havaittuja keinoja kuin pinnoittaminen tai kengät vain sisäkäyttöön. Mustakin kumpohjan laitattaminen tuntuu tyhmältä, mutta suurimman osan nahkapohjaisista kengistä olen kuitenkin kiikuttanut suutarille, sillä varsinkin kastuessa nahkapohja menee inhottavan näköiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kokeilla PauMaun ohjetta, mutta voihan se olla ,että suutarille matka vie. Mulla on vielä noita nahkapohjaisia kenkiä kuitenkin useampia pareja.

   Poista
 4. Vinkkejä ei valitettavasti ole. Vältän semmoisia mahdollisuuksie mukaan, siinä miun vinkkini ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta kun niissä ihananimmissa kengissä on aina nahkapohjat :)

   Poista
 5. Just ostin Minna Parikan nahkapohjaiset ja myyjä jo suositteli heti kättelyssä pinnoitusta ;(

  VastaaPoista