26.7.2013

Kotona jälleen!

Meidän loma sattui erittäin sopivaan saumaan säihin nähden. Täällä kotona oli ollut 11-15 astetta lämmintä, kun me hikoilimme Pariisissa yli 30 asteen helteessä ja Lontoossa noin 25-30 asteessa. 
Olimme molemmissa paikoissa 4 yötä ja kieltämättä Pariisissa tuli taas sellainen olo, että paljon jäi näkemättä. Itselle tämä taisi olla 6. kerta siellä, miehelle kolmas ja lapsille toinen kerta.
Kävimme La Vallee Villagen outlet-kylässä. Jotain tarttui sieltä mukaan.
Toinen päivä vietettiin Disneylandissa, mutta tällä kertaa siellä oli ihan järkyttävät määrät väkeä, joten laitteissa ei juuri päässyt käymään. Pieni ukkoskuuro vielä sotki asiaa, osa laitteista suljettiin, joten me lähdimme sen jälkeen takaisin keskustaan. 
Perjantai meni osittain Versaillesissa ja voi järkytys mikä kuumuus. Tunnin jonotimme, että pääsimme linnaan sisään ja siellä sisällä oli varmaan se 40 astetta lämmintä. Aika nopeasti kiersimme linnan läpi ja ulkona puutarhassa ei kerta kaikkiaan enää jaksettu kävellä suuremmin. Jonkin aikaa katselimme ja sitten takaisin keskustaan RER:llä.

Lopun perjantaista ja lauantaista käytimme vain kaupungilla kiertelyyn. Sunnuntaina ennen junan lähtöä Lontoseen kävimme vielä katsastamassa Sacre Coeurin.Lontoossa keskityimme lähinnä vain hengailuun. British Museum oli ainut varsinainen turistipaikka, jossa kävimme. Shoppailimme ja vain oleilimme. Tapasin myös ihanan ihmisen, jonka olen tuntenut netin kautta jo kohta kymmenen vuotta.
Ja kävimme Buckinhamin palatsin edustalla tuhansien muiden ihmisten kanssa katsomassa ilmoitusta uuden kruununperijän syntymästä. Ihmiset lauloivat kuorossa Happy Birthdayta.Kokonaisuudessaan reissu oli oikein onnistunut, hotellien valinta oli onnistunut ja säät olivat mahtavat. Minä tarvitsen lämpöä ja hellettä. Ainoastaan yhden kerran tuntui siltä, että ei jaksa. Ilmeisesti juominen jäi sinä päivänä vähän vähemmälle.
Ostoksia tuli tehtyä, niistä lisää toisessa postauksessa. Ja sitten selviää se Vuittonin paketin arvoitus. Sanotaan, että oli erittäin tarpeeseen tullut juttu.

Reissun onnistumista himmensi ainoastaan se, että sukumme vanhin, ukkini, nukkui pois lähes 95-vuoden iässä. 
1 kommentti:

  1. Kauniita kuvia ! Tekisi kyllä mieli lähteä käymään sekä Pariisissa että Lontoossa.

    VastaaPoista